Over ons

IN2NATURE

De natuur is meer dan een verzameling planten en dieren. Een natuurwandeling is meer dan wandelen en kijken. De natuur is proeven, voelen, ruiken, horen, inzien, gebruiken,...

De natuur is onze voorraadkast, de natuur is onze apotheek, de natuur voorziet ons van vuur, onderdak en  gebruiksmateriaal.


Kortom: De natuur is op en top Beleven!


IN2NATURE: De natuur beleef je niet in een boek, in een documentaire of op een website. De natuur beleef je enkel als je er midden in zit. IN2NATURE brengt je weer in de natuur en in contact met de natuur


IN2NATURE: Computers, internet en smartphones hebben ons verbonden met de hele wereld. We houden contact met verre vrienden en kijken live mee  met wat er gebeurt aan de andere kant van de wereld. Tegelijk raken we vervreemd van de eigen wereld om ons heen. De natuur om de hoek is een verre obekende geworden. Je herkent de vogels in je tuin niet, de vlinder op de onbekende bloem, en als je de weg kwijt bent in het bos ben je reddeloos verloren... IN2NATURE brengt beide werelden weer in contact met elkaar. Je herontdekt welke planten en dieren in je tuin wonen, je herontdekt hoe de natuur een waarlijk wonderlijk web is waarin alles met elkaar verbonden is en elkaar in evenwicht houdt. Je herontdekt de kennis die van de natuur een proviandkast maakt, een medicijnendoos, een wereld vol spelletjes en werktuigen, water, vuur en onderdak.


IN2NATURE: Kinderen spelen graag in de natuur. Ze voelen zich 'van nature' aangetrokken tot takken, klimbomen, wilde graspleinen, struiken, voorbijvliegende vlinders, enzovoort.. Dat is niet alleen leuk, maar ook gezond. Kinderen die buiten spelen, ervaren een groter zelfvertrouwen. Contact met de natuur vermindert symptomen van stress en ADHD. Kinderen die in de natuur spelen spelen meer samen, spelen socialer en verdraagzamer. Spelen in de natuur blijkt ook goed voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden en coördinatie.

Maar dit geldt niet voor kinderen alleen. Ook volwassenen profiteren van de natuur. Natuur brengt rust en ontspanning. Natuur brengt gezondheid en kracht.

IN2NATURE brengt mensen, jong én oud, (opnieuw)  in contact met de natuur. Door inzicht te brengen in deze wondere groene wereld, worden kennis, respect en zorg voor de natuur doorgedragen.

 


Doelpubliek

IN2NATURE richt zich op iedereen die wil bijleren over en van de natuur:  lagere scholen,  gezinnen, bedrijven en verenigingen.

Tom Cammaer

Gepassioneerd natuurbeleverAl sinds zijn jeugd is Tom op en top natuurliefhebber. Vertrokken vanuit een voorliefde voor vogels, gevolgd door trekkings en kamperen, opleidingen en ervaringen als natuurgids, kindernatuurgids, landbouwnatuurgids, rivierkenner, bushcraft e.a. werd uiteindelijk de hele natuur en -beleving zijn interessegebied.

Een interesse die hij graag deelt met iedereen...Contacteer ons

INFO@IN2NATURE.BE

0499/36.35.66

IN2NATURE

Natuurbeleving, Natuureducatie, Bushcraft